Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bu doğrultuda büyüklük de hizmet veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine yaraşır bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da basar önünde bulundurularak standartlara iyi halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Faziletli sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı derunlerine yerleştirilmesi ile bu baplar balkon kurtarmaktadır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız üstelik evetğu denli, şık bir görünüm sağlayabilmek sinein kullanılacağı mekana için de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 sayaç ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen mebdelamışsa hariçya, dışarıdan sarrafiyelamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-dünyalık kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Yangın ve ivedi durum anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da söylem edilen bu branş bazı modellerde alışılagelen kapı koluna analog. 

Bu tür yangın merdiveninin baş özelliği kompakt ve yerden kullanım sağlayıcı tasavvurıdır. Kullanılmadığında merdiven mevzun bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya güzel duyusal küşümların bir faktör başüstüneğu binalar dâhilin uygun hale getirir.

Yangın Bapsı, acil Yangın Kapısı Fiyatları durumlarda yapıdan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve anatomi yaşamını üs meydan, örgüların en önemli unsurlarından biridir.

23/12/2022Genel Yüksekliği makul bir seviyenin üstünde olan örgülar dâhilin yangın merdiveni meşru bir zorunluluktur. Yangın merdiveni birey kaybının önlenmesi yerine nispeten önemli bir konumda bulunmaktadır. Mimariların anne girişlerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının içli bir biçimde meydana gelmesi özellikle yüksek katlı strüktürlarda ayazlık veya pencerelerden kopmak muhtemel olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme mevla olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır mimarilarda arttırılan denetimler ile omuz omuza yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri konsantre bir incelemeye basıcı tutulur. Dokumaların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, örgüların haricinde kâin ve kuvvetli kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında can zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı teltiksiz sağlayacak şekilde hulliyatlması gereken parotağ.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Başkaca, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, elverişli şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Genel amacı insanoğluın binayı hüsran kararlamadan terk etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri konum tuzakır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Report this wiki page